Lead Customer Service & Support

Job description

De technische hooroplossingen die wij bij WSA ontwikkelen hebben al impact gemaakt op miljoenen mensen. Maar daar begint onze missie pas. Wij zijn niet alleen een team met bekroonde uitvinders en slimme koppen, we hebben ook een succesvolle retailformule in Europa. Met zo'n 75 experience stores positioneren wij ons in het topsegment van de markt. We willen niet de grootste zijn, wel de beste. Met de meest inspirerende omgeving voor klanten en medewerkers. Om ons team te versterken zoeken wij een Lead Customer Service & Support.

Een commerciële job met impact.
Als Lead Customer Service & Support sta je aan de frontlinie van ons salesteam in Nederland. Jij pakt de lead op onze binnendienst, optimaliseert onze processen en maakt 1-2-tjes met marketeers en salesmanagers. Zij zorgen voor kwalitatief goede leads, jij converteert deze in afspraken. Dat doe je samen met het team door het telefonisch en virtueel opvolgen van bijvoorbeeld online informatieaanvragen, in-store demo's of reacties op advertenties. Je slaat de brug tussen consumenten en onze high-end producten en diensten. Jij hebt dagelijks telefonisch en virtueel contact met bestaande en nieuwe klanten en zorgt ervoor dat gesprekspartners van de meest persoonlijke service worden voorzien. Naast het opvolgen van leads coördineer je afspraken en klantbezoeken in onze experience stores in Nederland en denk je mee over marketing campagnes om ons exclusieve merk te promoten bij diverse doelgroepen. 

Job requirements

+ Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke commerciële rol.
+ Jij voelt je goed in een high-end omgeving en gaat tot het uiterste voor jouw klant.
+ Jij spreekt Nederlands en net zo goed Engels :)

 

Wat bieden wij?

+ Vast salaris tussen de €2800 en €3200 euro bruto p/maand, een bonusregeling en mooie voorwaarden.

+ Veel vrijheid en de kans om te bouwen aan een eigen team.
+ Doorgroeimogelijkheden, zowel nationaal als internationaal.

+ Een spiksplinternieuwe werkplek op ons (totaal gerenoveerde) hoofdkantoor.

+ Een actieve feestcommissie, leuke collega's en meer!

 

Meer weten?

Stuur jouw cv of LinkedIn-profiel naar hr@oorwerk.nl. Eerst even bellen of whatsappen met Sanne van onze HR afdeling kan ook via 06-18873918.